Slakterier – Referenser
Här är en översikt över några av våra referenser av industriell luktkontroll i kategorin slakterier.Luktbehandling vid slakteri – Grisar
Avfall som frigörs vid grisslakt värms upp i ugnar. I fettsmältningsanläggningen där dessa ugnar är placerade renas luften på flera ställen innan den efterbehandlas i biofiltret.
Även lukten från förvaringen av slaktavfallet behandlas.
Luktborttagning vid slakteri – Nötkreatur
För att minska luktolägenheterna från fettavskiljaren köptes en anläggning.
Fem atomiserare placerades inuti för att minska lukten så mycket som möjligt redan före biofiltret. Fyra finfördelare placerades ovanför biofiltret där de neutraliserar den kvarvarande lukten.
Desodorisering vid slakteri – Nötkreatur
I kylrummet där slaktbiprodukter från nötkreatur förvaras är det mycket lukt som stör de anställda.
Rummet utrustades med ett tryckluftsassisterat dimsystem som sprutade enzymer var 10:e minut under 5 minuter för att neutralisera lukten.
Luktkontroll vid ett kycklingslakteri
Luft som sugs ut från alla avdelningar på slakteriet släpps ut i utomhusluften. Eftersom detta slakteri ligger i ett bostadsområde kom det många klagomål från de boende i området.
Avgaserna (totalt ca 70.000 m3/h) leds via en enda kollektor till en 20 meter hög skorsten.
Tre ringrör (7+7+6) sprutar in den deodoriserande produkten Ecodor EC250 i detta grenrör, vilket neutraliserar den utströmmande luften.